top of page
Damme-08312018_085117.jpg

Kan ik parket plaatsen in een appartement?

Er bestaat geen enkele reden waarom je parket niet in een appartement zou kunnen plaatsen. Parket is zelfs veel beter dan laminaat. Terwijl laminaat voor de onderburen mogelijk een vervelend ‘tikkend’ geluid geeft, werkt samengesteld of massief parket geluidsdempend. Niemand heeft er last van. Bovendien geniet je zelf van het warme en authentieke karakter van een echte parketvloer. Bij de renovatie van je appartement, kan je een nieuwe parketvloer zelfs gewoon over je bestaande tegelvloer plaatsen. Handig, toch?

Kan ik parket plaatsen in een appartement?

Voor een parketvloer maakt het geen verschil of je deze plaatst in een gewone woning of in een appartement. In elke situatie verdient de toplaag van het parket een grondige oppervlaktebehandeling. Deze behandeling sluit de poriën van het hout, waardoor je parket vlekresistent wordt.


Om deze beschermende laag in optimale conditie te houden, moet je regelmatig je parket ‘voeden’. Dit gebeurt met een gewone reinigingsbeurt met een aangepaste parketzeep. Elke twee jaar heeft je parket nood aan een nieuwe beschermlaag, liefst met een kwaliteitsproduct zoals een tweecomponentenolie.


Je appartement renoveren?


Is je appartement toe aan een grondige renovatiebeurt? Grijp dit moment aan om een parketvloer te plaatsen. Je bestaande tegelvloer kan zelfs gewoon blijven liggen. Mits de nodige voorbereiding door het plaatsen van krasjes en een hechtingsprimer, kan je samengesteld parket gewoon op de oude tegelvloer lijmen.


Het spreekt voor zich dat het veel handiger is om je bestaande tegelvloer te laten liggen, zeker op een appartement.


Wel is het in deze gevallen belangrijk om een dunne parketvloer te kiezen. Zo blijft het aanpassen van deuren en dergelijke binnen de perken. Ga voor een samengesteld parket evenwel nooit dunner dan 12 mm. In dat geval heb je nog een toplaag van 4 mm dik. Dit laat nog voldoende mogelijkheden om je parket meermaals af te schuren met het oog op een levensduur van 50 à 60 jaar.


Wil je meer weten over de mogelijkheden van een parketvloer op een appartement? Kom vrijblijvend langs in onze showroom voor advies op maat.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page