top of page
Hongaarse Punt

HONGAARSE PUNT

“Hongaarse punt parket is de moderne variant van de visgraat parket. De afwerking van je eiken parket bepaalt uiteraard mee het uitzicht ervan.”

Hongaarse punt parket: thuis in elk interieur

Net als bij massieve visgraat parketvloeren passen Hongaarse punt vloeren bij elke interieurstijl. Je kiest zelf de kleur, de dikte en de breedte van de planken, met kleine of grote knopen. Na afspraak ben je welkom in onze showroom om alle mogelijkheden in afwerkingen en kleuren te komen bekijken. 

Hongaarse Punt
Hongaarse Punt

Vloerverwarming en Hongaarse Punt: perfect mogelijk

Ook Hongaarse punt kan zeker gecombineerd worden met vloerverwarming en vloerkoeling: de planken zijn samengesteld uit een berken multiplex onderlaag en een solide eiken toplaag.

Het verschil tussen Hongaarse Punt en Visgraat

Hongaarse Punt is de moderne versie van Visgraat. Net als bij een visgraat vloer wordt de Hongaarse punt in een specifiek patroon gelegd met kortere planken. Het verschil is dat bij een Hongaarse punt vloer alle planken in een hoek van 45 of 60° worden gelegd. Dit subtiele verschil geeft je vloer een meer speelse uitstraling, waardoor je kamer een ontspannen gevoel krijgt. Het bovenste deel van de plank komt altijd samen met de volgende plank. In combinatie met diagonaal afgezaagde uiteinden zorgt dit voor strakkere lijnen dan bij een visgraatvloer. Zo ontstaat het iconische patroon waar deze vloer zijn naam aan te danken heeft. Hongaarse punt wordt ook al eens sergeantstreep genoemd.

Hongaarse Punt

Hongaarse Punt: detailwerk

Hongaarse Punt leggen vergt vakmanschap van de hand van een ervaren parketlegger voor een mooi en duurzaam eindresultaat. Toch liever zelf leggen? Dat kan ook, Parket Swaegers adviseert zelfplaatsers.

Hongaarse Punt

Hou je ook zo van visgraatparket? 

Maak een afspraak voor een bezoekje aan onze toonzaal in Wechelderzande, tussen Herentals en Turnhout en wij maken je graag wegwijs in ons aanbod.

bottom of page