top of page
Damme-08312018_085117.jpg

Is parketzeep belangrijk voor het onderhoud van mijn parket?

Is het belangrijk om de juiste parketzeep te gebruiken? Absoluut! Wanneer je een slechte zeep gebruikt, dan beschadig je mogelijk de beschermingslaag van het parket. Daardoor wordt je parket veel vlekgevoeliger. De juiste parketzeep ‘voedt’ deze beschermingslaag waardoor het parkethout gemorste vloeistoffen afstoot. Je parketvloer wordt hierdoor als het ware resistent voor vlekken.

Kan ik parket plaatsen in een appartement?

Van nature is hout een poreus materiaal. Dit betekent dat gemorste vloeistoffen worden opgenomen in het hout, waarna het bijzonder moeilijk is om deze te verwijderen. Om de poriën van het parket af te sluiten voor vloeistoffen, is een oppervlaktebehandeling met een tweecomponentenolie van groot belang. Deze olie heeft een levensduur van een tweetal jaar, op voorwaarde dat deze regelmatig wordt ‘gevoed’ met een aangepaste parketzeep.


Wij adviseren het gebruik van tweecomponentenolie omdat deze veel ‘harder’ is. De poriën worden veel beter afgesloten. Bovendien heeft deze olie een langdurige werking.


Wat bij slechte zeep?


Wanneer je onaangepaste zeep gebruikt, dan beschadig je de beschermlaag. Zo valt het absoluut af te raden om je parket te reinigen met ammoniak of azijn. Ook parketzeep voor verniste parketten raden we ten stelligste af. Je denkt dat je de parketvloer reinigt, maar in feite maak je hem juist vlekgevoeliger.


Wat bij vlekken?


Zijn gemorste vloeistoffen toch in je parketvloer terechtgekomen? Dan is het belangrijk om aangepaste onderhoudsproducten te gebruiken om de vlekken te verwijderen. Vraag raad aan een parketspecialist, koop niet zomaar willekeurige producten. Na het verwijderen van de vlekken, adviseren we om de parketvloer opnieuw in te oliën met een tweecomponentenolie.


Op zoek naar de juiste parketzeep voor het onderhouden of reinigen van een parketvloer? Kom vrijblijvend langs in onze showroom of bestel de nodige producten in onze webshop. (in opbouw)

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page