top of page
Damme-08312018_085117.jpg

Hoe kan ik vlekken op mijn parket vermijden?

Parket is een natuurlijk materiaal. Bovendien is het hout poreus, waardoor het gemorste vloeistoffen gemakkelijk opneemt. Dit maakt het bijzonder moeilijk om vloeistoffen die in het hout getrokken zijn, te verwijderen. Gelukkig bestaan er aangepaste reinigingsproducten om deze hardnekkige vlekken alsnog weg te krijgen. Zoals geldt voor alles: vlekken voorkomen is altijd beter dan verwijderen. Daarvoor is een grondige oppervlaktebehandeling zeer belangrijk.

Hoe kan ik vlekken op mijn parket vermijden?

Hoe vlekken op parket voorkomen?


Hardnekkige vlekken op parket kan je voorkomen door de toplaag te behandelen met een tweecomponentenolie. Deze olie sluit de poriën van het hout. De bovenlaag is daardoor volledig afgesloten voor gemorste vloeistoffen.


Om deze beschermende laag te ‘voeden’, gebruik je best de juiste onderhoudsproducten. Wanneer je verkeerde onderhoudsproducten gebruikt, kan je de olie verwijderen. Hierdoor maak je het parket juist vlekgevoeliger in plaats van resistent voor vlekken.


Zo raden we ten sterkste af om je parket te reinigen met ammoniak, javel of een parketzeep voor verniste parketvloeren.


Elke twee jaar is een nabehandeling met nieuwe tweecomponentenolie nodig. Wanneer je impregneerolie of hardwasolie gebruikt moet je veel sneller een nieuw onderhoud uitvoeren.


Hoe vlekken op parket verwijderen?

Met aangepaste reinigingsproducten is het mogelijk om vlekken uit je parket te handelen. Nadien moet je het parket wel opnieuw oliën.


Op zoek naar de juiste onderhoudsproducten voor parketvloeren? Kom vrijblijvend langs in onze showroom of bestel de nodige producten.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page