Wat zijn de voordelen van parket?

De mogelijkheden voor vloeren zijn bijzonder groot. Bovendien komen er steeds meer innovatieve vloertypes op de markt. Parket is en blijft evenwel een echte topper. De voordelen van parket worden door geen enkel alternatief geëvenaard. We zetten de voordelen van parket in deze blog helder op een rij. Zo weet je waarom parket absoluut een plaats in jouw woning verdient.

 • Parket is zeer duurzaam
  Een kwaliteitsvol parket heeft – mits het juiste onderhoud – een levensduur van 50 à 60 jaar. Elke 10 à 15 jaar kan je het parket opschuren zodat je als het ware een volledig nieuwe vloer hebt.
 • Parket is uitermate onderhoudsvriendelijk
  Mits de juiste oppervlaktebehandeling met een tweecomponentenolie is parket uitermate vlekresistent. Dit betekent dat gemorste vloeistoffen geen probleem vormen en niet meteen leiden tot vlekken. Voor de frequente reinigingsbeurten is het belangrijk om de juiste parketzeep te gebruiken. Zo ‘voed’ je de oppervlaktebescherming en blijft je parket resistent tegen vlekken.
 • Parket heeft een natuurlijke uitstraling
  Geen enkele andere vloer evenaart het authentieke gevoel van parket. Terwijl tegelvloeren kil en koel aanvoelen, heeft parket een warme uitstraling. Parket voelt bijzonder aangenaam om over te lopen.
 • Parket vormt een echte meerwaarde voor je interieur
  Parket past in elke interieurstijl, want de mogelijkheden van een parketvloer zijn vrijwel eindeloos. Dat geldt op vlak van houtsoort, legpatroon, kleurkeuze, plankenbreedte, grootte van de noesten,…
 • Toepasbaar in elke ruimte
  Parket kan je in elke kamer plaatsen, ook in je badkamer of keuken. Wanneer je kiest voor samengesteld parket met een volle verlijming van de onderlaag op de toplaag, dan deert de hoge luchtvochtigheid niet. Parket is – mits de juiste voorbehandeling – bijzonder resistent tegen vlekken. Met een tweecomponentenolie kan je de toplaag van parket vrijwel volledig afsluiten voor gemorste vloeistoffen.

Ontdek zelf de voordelen van parket? Kom vrijblijvend langs in onze showroom.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *