FAQ (Veelgestelde vragen)

Op deze FAQ pagina vindt u de meest gestelde vragen door onze klanten en onze feedback:

Hoe moet ik mijn parketvloer onderhouden?

Al onze parketvloeren dienen gereinigd te worden met aangepaste parketzeep. Verder adviseren wij een onderhoudsolie te plaatsen om de 1 a 2 jaar, afhankelijk van het beloop. Swaegers Parket heeft een aantal oliemachines. Deze mogen door onze klanten gratis gebruikt worden voor het plaatsen van de onderhoudsolie.

Kan parket op vloerverwarming?

Parket op vloerverwarming is perfect mogelijk, indien er gekozen wordt voor een samengestelde parket van een geringe dikte. In optimale omstandigheden kan traditioneel op onderparket ook, maar zeker niet te breed.

Wat met verkoeling?

Door een vochtscherm op de chappe te plaatsen voorkomt men dat eventueel condens zou kunnen doordringen tot aan het hout. Dit is dus mogelijk als dit correct wordt uitgevoerd.

Kan een parket geplaatst worden op onze tegelvloer?

Parket rechtstreeks op de tegelvloer is mogelijk als u deze correct voorbehandeld. De tegelvloer wordt eerst geschuurd met een diamantschijf. Daarna wordt er een hechtingsprimer geplaatst en kan de parket erop geplaatst worden. Indien de tegelvloer ongelijk ligt of zeer brede voegen heeft, dan is het best deze te egaliseren en daarna parket op te plaatsen.

Ik breek mijn tegelvloer uit, wat moet er daarna gebeuren?

Na het uitbreken van de tegelvloer dient de lijm verwijderd te worden. Grote putten kunnen we dicht maken met kwartzand en epoxyhars. Daarna kunnen we een egalisatielaag plaatsen en kan er parket op geplaatst worden. Indien de chappe zeer zwaar beschadigd is, laat u beste een nieuwe chappe leggen.

We hebben vloerverwarming, wat dient er te gebeuren voor en tijdens de plaatsing?

Voor de plaatsing van de parket moet de vloerverwarming al eens een tijdje gedraaid hebben. Tijdens de plaatsing zet u deze terug af. Na plaatsing start men deze zachtjes terug op en bouw de temperatuur zacht op naar het gewenste niveau.

We hebben een beschadiging, kan dit hersteld worden?

Onze parketvloeren zijn lokaal bij te werken. Als deze nadien met dezelfde olie bewerkt wordt, gaat u er bijna niets meer van zien!

Wat is de droogtijd van de chappe?

Een algemene regel voor de droogtijd is ongeveer 1cm droogtijd per week, tot 5cm. Bijkomende centimeters zijn 1cm per 2 weken. Swaegers Parket controleert de vochtigheid steeds met een carbuurmeting! Dit is de enige meting die geldig is om de chappes te meten!

Wat is de ideale relatieve luchtvochtigheid?

De ideale relatieve luchtvochtigheid is tussen de 45 en 60%. Indien hout te droog is, gaat het krimpen of in extreme toestand zelfs barsten. Om dit te voorkomen plaatst u best een luchtbevochtiger die de vochtigheid regelt. Zo blijft uw parketvloer in prima omstandigheden en voorkomt u problemen, vooral in de winter!

Parket in keuken en badkamer, kan dit?

Swaegers Parket hecht veel belang aan bescherming van het hout. Dit maakt het mogelijk om ook in ‘moeilijker’ te onderhouden ruimtes in de woning parket te onderhouden. Dus is het geen enkel probleem om ook in keukens of badkamers parket te plaatsen. We hebben ook speciaal ontwikkelde onderhoudsproducten om in deze ruimtes de parket probleemloos proper te houden.

Contacteer ons