Bedankt

1. Massief of samengesteld Parket, Een moeilijke keuze?

Men beweert vaak dat massief parket beter is dan samengesteld, maar met onze ervaring kunnen wij vaststellen dat massief meer problemen geeft dan een samengesteld parket. Samengesteld parket is zeer vormvast, en heeft weinig krimp of uitzet. Massief is af te raden in combinatie met vloerverwarming. Brede plankenzijn ook niet aan te raden in een massief parket. Dan heb je met een samengesteld parket meer mogelijkheden. Wij gebruiken enkel samengesteld parket met een minimum toplaag van 4mm. Dit heeft zeker een levernsduur van meer dan 50 jaar. Dus is een samengestelde ook zeer duurzaam te noemen.

2. Olieen of vernissen

Onze voorkeur gaat zeer zeker naar olie. Het hout ziet er veel natuurlijker uit en bij eventuele beschadigingen is dit ook nog lokaal bij te werken. Parket behandeld met 2K olie is bovendien ook zeer onderhoudsvrij.
Silva Foors parketvloeren zijn steeds behandeld met een 2K olie, ze zijn zeer slijtvast en ook zeer vlekbestendig. Deze vloeren kunnen zonder problemen geplaatst worden in keuken, badkamers of druk belopen plaatsen zoals openbare gebouwen of winkels. Bovendien vergeelt het hout ook veel minder dan geverniste parketvloeren, een beschadiging bijwerken is ook niet mogelijk met een vernist parket. Opfrissen van een geolied parket is ook vrij simpel zonder dat je de vloer opnieuw moet opschuren. Op lange termijn is dat nog steeds de beste opties.

3. Parket verlijmen of zwevend plaatsen.

Een vol verlijmd parket is absoluut het beste en het duurzaamste. Het is en aangenaam gevoel om over te lopen, veel vorm vaster en minder gevoelig aan krimpen of uitzetten van het hout. Zwevend is wel goedkoper maar onaangenaam om over te lopen.

4. Lichte of donkere kleuren.

Vloeren liggen aan de basis van elk interieur. Stel je interieur af op de kleuren van de vloer en niet omgekeerd. Voor kleinere ruimtes is het aan te raden om een lichtere kleur te nemen. Kies bij voorkeur ook brede planken. Dit gaat de kamer optisch vergroten. Donkere vloeren absorberen dan weer meer daglicht maar ze brengen ook veel sfeer in de woning. Het voordeel van parket is dat je oneindig veel mogelijkheden hebt. Heb je een strakke moderne woning kan je een heel ‘clean’ parket nemen, maar ook eventueel een zeer grof, om dan weer contrasten te creéren in je interieur. Voor eerder landelijke woningen kan je opteren om een mooi vergrijst parket te nemen die bijvoorbeeld al dan niet verouderd of bezaagd is. Met parket is alles mogelijk!!